0 tétel a
kosárban
Kosárhoz

Kínálatunk

Panelkarnis

A panelkarnisok a legújabb árnyékolástechnikai megoldások közé tartoznak. Praktikussága és egyszerűsége miatt a modern lakások függönyözésénél közkedvelt megoldás. A függönypanelek méreteinek és anyagainak változtatásával izgalmas enteriőrök alakíthatóak ki. Térelválasztóként is használható. Működteteése elhúzószerkezettel, vagy kézi mozgatással - elhúzópálcával - is történhet. Nálunk csak a panelkarnis szerkezetet vásárolhatja meg, függöny anyagot külön kell hozzá beszerezni.
 
A függönyt tépőzárral rögzítik a panelkarnishoz. A panelek aljába súlylapok kerülnek, hogy a textil lapok feszességét megadják. A panelfüggönynél ügyelni kell arra, hogy a kiválasztott anyag textúrája, tartása megfelelő legyen.
 
Panelkarnis tervezésénél nagyon fontos a helyszíni lehetőségek ismerete, hogy a nyílászáró nyitható legyen, és a panelek gyűjtési lehetőségére is legyen elegendő hely.
 
A 2-től 5 sínes lapfüggöny sínt konzolokkal szereljük az oldalfalra, vagy a mennyezetre. A sínekbe kerülnek az úgynevezett panelkocsik, amelyekbe tépőzár van ragasztva. A panelkocsik hosszát az árnyékolni kívánt felülethez igazítjuk, így egyedi méretben készülnek. Törekednünk kell a 60-80 cm méretre, mivel a lapfüggöny paneljei ebben a mérettartományban a legmutatósabbak. Ezen kívül fontos, hogy a lapfüggöny panelek 3-5 cm átfedéssel kerüljenek egymás elé, mivel ennek hiányában fényrés lenne közöttük.
A sínben lévő panelkocsik nagyon jól variálhatók, ezért sokféle gyűjtési és mozgatási mód kialakítható. Az alumínium sínekhez hasonlóan a lapfüggöny szerkezet is szerelhető zsinóros elhúzószerkezettel, amely jobbra, balra, vagy két irányba mozgatja a panelkocsikat. Az elhúzó zsinór jobb és baloldalon egyaránt lehet, lelógása a belmagasság függvényében változtatható.
 
Panelkarnisokat egyedi méretre gyártjuk.
Az árakról érdeklődjön karnisbolt@malomkft.hu címen


 

 

MONstore Webáruház Motor Webáruház készítés - Spring Media