0 tétel a
kosárban
Kosárhoz

Kínálatunk

Alukarnisok

Ma már a legelterjedtebb karnistípus, mely az egyedi igényeket a legjobban tudja kielégíteni. Egy-, két-, három- vagy akár többsínes variációban is lehet rendelni, egyenes-, boltíves-, bástyaíves- és sokszög alakzatban, elhúzószerkezettel ellátva a kényelmet és a praktikusságot szolgálja.
 
Mennyezetre és oldalfalra is szerelhetők, ahol számos tartókonzol közül kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb szerelési formát, így figyelembe veheti a hátsó (fényáteresztő) sín távolságát a faltól, főleg ha radiátor is található az ablak alatt. Ezek a tartókonzolok nem akadályozzák az függönyök mozgatását. Ennek köszönhetően akár 6 méteres síneket is alkalmazhatunk, amin a függöny akadály nélkül mozog. Hosszabb kivitelek is megoldhatóak toldással. Az alukarnisok sokkal erősebbek a rúdkarnisoknál, mivel a szerkezetük úgy lett kialakítva, hogy azok ellenálljanak a terhelésnek.
 
Az alumínium síneket gyakran építjük stukkó mögé, ezért fontos, hogy a gipszkartonozás előtt megtervezzük, milyen árnyékolást szeretnénk. Célszerű 15 cm-es helyet hagyni, mivel ide a kétsínes sín is kényelmesen elfér. A fal és mennyezet fűtésnél is szem előtt kell ezt tartani a karnis szerelésnél! Célszerű a csövek beépítése után - a vakolás előtt - fényképeket készíteni!
 
A függönykarnis alapanyaga szinterezett alumínium profil, fröccsöntött műanyag alkatrészekkel. Alap színe a fehér vagy eloxált (szürke). Szinte határtalan lehetőséggel bír a függönykarnis. Lehet íves, motoros, kézi, vagy zsinóros mozgatású. Az alumínium profil miatt színterezése is lehetséges, RAL színskála alapján rengeteg szín közül választhatunk.
 
A karnis karbantartást nem igényel, mivel a korszerű alumínium - műanyag konstrukció minden alkatrésze a termék teljes élettartamára előre zsírozott, illetve színtartó porlakk bevonattal védett. Tisztítása száraz vagy enyhén nedves ronggyal történhet.
 
Az alukarnis olcsó, praktikus, könnyen kezelhető, élettartama rendkívül hosszú, működése csendes, sok előnyének köszönhető közkedveltsége.

 

           

Alább megtalálhatja a kínálatunk között az alukarnis rendszereink típusait:

Standard

                                               

Boltívbe, bástyaívbe, sokszög alakra hajlítható, fehérre szinterezett aluprofil. Kis-, és közepes tömegű függönyanyagokhoz, bonyolult alakzatok megvalósításához ajánljuk. Mennyezetre és oldalfalra egyaránt szerelhető a megfelelő konzolok segítségével. Kézzel, vagy elhúzópálcával mozgathatjuk a ráakasztott függönyt. Elhúzószerkezettel szerelhetjük, melyet 3 m-ig ajánlunk, mivel nagy fesztávolságnál - a függöny széthúzott állapotában - a zsinórvezető pálya hiánya miatt, az elhúzózsinór belóghat, amelyet külön feszítő szerkezettel, vagy nagyobb méreteknél a Professor karnis használatával küszöbölhetünk ki. Végeinek hajlítása lehetséges, de a hajlított szakaszokban a zsinórzat nem működtethető!

Optimo

                                              

A Standard sínhez hasonlóan boltívbe, bástyaívbe, sokszög alakra hajlítható, fehérre szinterezett aluprofil. Kis-, és közepes tömegű anyagokhoz, rendkívül jó csúszási tulajdonságokkal rendelkezik. Mennyezetre és oldalfalra egyaránt szerelhető a megfelelő konzolok segítségével. Kézzel, vagy elhúzópálcával mozgathatjuk a ráakasztott függönyt. Tetszőlegesen variálható a Standard, Tépőzársín vagy Bianco karnisokkal. Elhúzószerkezettel nem szerelhető, ennek elhúzószerkezetes változata a Professor karnis.

Professor

                                                  

Szintén fehérre szinterezett, rendkívül strapabíró, nagy teherbírású karnis, kiváló csúszási tulajdonsággal. A belső zsinórcsatornáknak köszönhetően bástyaívbe hajlított változatban is zsinórozható. Mennyezetre és oldalfalra egyaránt felszerelhető a megfelelő oldalfali konzolok segítségével. Tetszőlegesen variálható a Standard, Optimo, Dynamic, Tépőzársín vagy Bianco karnisokkal. Nehezebb függönyök mozgatására alkalmas, de extrém terhelés esetére a Dynamic nevű karnisunkat ajánljuk.

Dynamic

                                                   

A Professor karnisnál extrémebb teherbírással, és ugyanolyan gördülési tulajdonsággal rendelkező karnis. A belső zsinórcsatornáknak köszönhetően zsinórozható. Mennyezetre és oldalfalra egyaránt felszerelhető a megfelelő oldalfali konzolok segítségével. Tetszőlegesen variálható a Standard, Optimo, Professor, Tépőzársín vagy Bianco karnisokkal. Nehezebb függönyök mozgatására alkalmas, de extrém terhelés mellett közületeknek, színházaknak is ajánljuk.

Bianco

                                                      

Fehérre szinterezett, a Standardnál esztétikusabb karnis típus, amelyre a csúszkák segítségével oldalsálakat, sötétítőket is rögzíthetünk. Bástyaívbe, és kis mértékben boltívbe is hajlítható, nem zsinórozható szerkezet. Drapéria nélküli karnisként, vagy akár - csúszkák nélkül - előlapként is használhatjuk.

Tépőzár

                                                         

Tépőzáras drapériák, falvédők rögzítésére használatos, bástyaívben, és kis mértékben boltívben is hajlítható, fehérre szinterezett karnisfajta. A tépőzárszalag kétoldalt behengerelt, emiatt nagyobb tömegű drapériák is rögzíthetők rajta. Belső sínfelületébe - a Biancohoz hasonlóan - csúszkák is szerelhetők. Alapesetben NEM tartalmaz csúszkát!
 
Alukarnisaink egyedi formában is rendelhetők, melyek 40 %-os felárat tartalmaznak, mivel egyedi sablonok alapján, hajlítógépekkel történik a gyártásuk, ezáltal egyedi helyiségekbe is megvásárolhatjuk karnisainkat. A legpontosabb karnisméret és alakzat eléréséhez megkönnyíthetjük munkánkat a pontos felméréssel. A falsíkok megmérésén kívül, a segédméretek megadásához itt talál pár rajzot a bástyaíves, félkör alakú és boltíves variációhoz:

 (A nyilak segítségével megadhatják a karnis helyének pontos méretét.)

Bástyaív

         

Boltív

       

MONstore Webáruház Motor Webáruház készítés - Spring Media